10.10.2024 ∘ 10.00 – 16.00 ∘ Nationalmuseet

10.10.2024 ∘ 10.00 – 16.00 ∘ Nationalmuseet

OM

Det Børnekulturelle Arbejdsrum 2024 – Kunst og kultur i dagtilbud

Det Børnekulturelle Arbejdsrum er et årligt arrangement, der bringer beslutningstagere fra både børne- og ungesektoren og kunst- og kulturverdenen sammen i et aktivt arbejdsrum. Formålet er at skabe et arbejdende rum, hvor vi bevæger os videre fra de gode intentioner til konkrete aftaler og handlinger, der forankrer kunst og kultur ude i børnenes hverdag.

Dagen består af faglige indspark fra aktuelle relevante stemmer fra børnekulturfeltet og konkrete tematiske arbejdsrum. 
Her dykker vi ned i, hvordan vi sammen kan imødegå de udfordringer, der knytter sig til arbejdet med kunst og kultur ind i børne- og ungesektoren.

Det Børnekulturelle Arbejdsrum samler stærke kræfter fra børne- og ungesektoren og kunst- og kulturverdenen for at sikre, at de udfordringer, vi står overfor i forhold til at forankre kunst og kultur ude hos børnene, løses på tværs af vores forskellige fagområder.

Det Børnekulturelle Arbejdsrum er skabt af Kulturprinsen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en dag, der står i handlingens tegn!

Referencegruppe

Det Børnekulturelle Arbejdsrum bliver løbende rådgivet og kvalificeret af vores referencegruppe, der inkluderer:

Esben Danielsen er direktør for Kulturens Analyseinstitut, der skaber og formidler viden om kulturbranchens forhold og kulturens betydning for borgere og samfund. Han er forhenværende fagdirektør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, tidligere direktør for Lokale og Anlægsfonden og har også arbejdet som talsmand og udviklingschef for Roskilde Festival.

Kulturens Analyseinstitut er et uafhængigt institut, som understøtter mere viden om kulturbranchens forhold og kulturens betydning for borgere og samfund. Kulturens Analyseinstitut eksisterer for at skabe overblik over og indsigt på kunst og kulturområdet “på scenen, foran scenen og bag scenen”, herunder for kunstnere, organisationer, institutioner og øvrige ansatte på kunst- og kulturområdet. Kulturens Analyseinstitut skal via analyser og formidling fremme og facilitere en dialog mellem kulturområdets aktører.

Malte Houe er bestyrelsesmedlem og projektleder i UngKult (her er han desuden medstifter og tidligere formand), bestyrelsesmedlem og formand for repræsentantskabet i TV MIDTVEST, bestyrelsesmedlem for Limfjordsteatret, projektleder af ungeområdet ved Kulturmødet Mors og direktør for Houe Film.

Ung Kult (Ungdommens Kulturelle Platform) er en forening, med fokus på kulturelt iværksætteri for, med og af unge (primært 15-30 år). Vi sætter os i spidsen for den ungdomskulturelle debat, for at gøre det mere attraktivt at skabe kunst og kultur for og med hinanden. En tretrinsraket bestående af lokalt engagement, skabelse af regionale forbindelser og national indflydelse.

Signe Nielsen står for den politiske interessevaretagelse i FOLA og samarbejde med organisationer omkring det gode børneliv. Hun afvikler kurser om det gode forældresamarbejde samt uddannelse af forældrebestyrelser i deres rettigheder, og i hvordan de laver de bedste principper for deres dagtilbud.

Hun er også Formand for Københavns Forældreorganisation.

Hun har en baggrund med over 10 år som organisationskonsulent i FOA og har været bestyrelsesmedlem i Dansk Ungdoms Fællesråd.

FOLA er interesseorganisation for forældre til børn i pasningstilbud. Det vil sige børn i dagpleje, vuggestue, børnehave, integrerede institutioner, SFO’er, fritidshjem og klubber. De arbejder for at forbedre vilkårene i de danske dagtilbud, blandt andet ved at styrke samarbejdet mellem forældre og personale.

Merete Villsen er dagtilbudschef i Aalborg Kommune, hvor hun er startet i år efter 10 år som daginstitutionschef i Ikast-Brande kommune. Hun sidder som formand for dagtilbudsnetværket i Børne- og Kulturchefforeningen.

Børne- og Kulturchefforeningen er en faglig og kollegial forening for kommunale chefer inden for kultur- og fritid, dagtilbud, uddannelse samt børne- og familieområdet.

Spørgsmål? 
Se vores FAQ